Košulje

Muska kosulje za odela

Kako odabrat imusku kosulju za odelo

Odabir kosulje za odela , kosulje za  za maturu  je pravi mali izazov u kojoj bi ste trebali uzivati kao I u nosenju izabranog muskog odela kad za to dodje trenutak. Ne zurite sa kupovinom kosulje za odela , odvojite malo  vise vremena I strpljenja za kupovinu odela kosulja ce biti laksi zadatak kada pronadjete odgovarajuce odelo za maturu ili vencanje .  Sigurno ce Vam biti zabavnije ako povedete sa sobom prijatelja devojku ili buducu suprugu  da Vas savetuju koja  kosulja  vam dobro stoji uz odelo , vise ociju bolje vide zar ne?

Kosulju za odelo ne kupujete svaki dan  i to je dovoljno dobar razlog da se dobro potrudite i da date svoj maksimum pri odabiru kosulje za odela,


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/formalerrs/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 177

Košulje za odela

 

U prilici ste da obučete odelo, ali ne znate za kakvu  košulju da se odlučite?! U dilemi ste koju boju košulje za odelo odabrati, kakav kroj, sa kakvom kragnom(muske  strukirane kosulje, kosulje za punije, visoke, sa dzepom ili bez, sa polomnjenom kragnom itd?) Kakva košulja se kombinuje uz smoking odelo, a kakva uz klasično odelo, odnosno kakvu košulju obući ako ste se odlučili da stavite leptir mašnu, a kakva košulja je za kravatu? U ovom tekstu ćemo Vam dati par saveta, kako bismo Vam pomogli prilikom kupovine košulje za odelo. VISE>>>

Boja košulje za odela

Jednobojne košulje za odela (bela košulja, siva, plava, crna, ljubičasta košulja) se odlično kombinuju kako uz jednobojna odela (crno, teget, kraljevsko plavo, svetlo plavo, sivo odelo), tako i uz odela sa dezenom (prugasta dela, karirana odela)… dok se košulje sa dezenom (košulje na pruge, karirane košulje) slažu isključivo uz jednobojna odela. Modno pravilo je da se u kombinaciji odelo-košulja-kravata samo jednom pojavi dezen, a Vi odlučite koji će to odevni komad da bude. Takođe, bitno je da jednobojna košulja za odelo bude blagih pastelnih tonova.

Belu mušku košulju možete kombinovati uz sve boje i sve dezene odela. Belu mušku košulju možete nositi u svim situacijama i nezaobilazni je komad odeće. Bela košulja za odela je vrhunac elegancije i savršen je odabir za sve prilike, posao, mature, venčanje, apsolventsko veče, pa i večernji izlazak. Međutim, nećete pogrešiti ni ukoliko odaberete neku drugu boju košulje za odelo – svetlo plavu, boju lavande, krem ili svetlo roze boju. Košulje sa tankim prugama su odličan izbor uz jednobojna odela.

muska bela kosulja, za odelo, odela, strukirane, slim fit

bele muske kosulje za odelo

Krojevi košulja

Bez obzira što znate koji broj košulje nosite, potrebno je da pri kupovini probate košulju, jer nisu sve košulje istog kroja, tj. iste dužine rukava… Postoje slim fit košulje (strukirani kroj), kao i regular kroj košulja (klasičan komforni kroj), koje odgovaraju krupnijim muškarcima, a u butiku muških odela ,,Formale” možete ih pronaći do broja 4xl. Košulje za krupnije muškarce su uglavnom šire u struku od standardnih košulja. Oba kroja košulja su sa dugim rukavima i klasičnom manžetnom, mada na raspolaganju su i košulje sa duplom manžetnom. Takođe, pored standardnih, šiju se i košulje sa produženim rukavima, predviđene za visoke muškarce. Košulje za visoke muškarce su namenjene muškarcima visine preko 190cm, kojima je neophodan duži kroj i rukavi koji su duži od standardnih.

Strukirane, slim fit košulje su najmoderniji model muških košulja, naročito za formalne prilike, ali od Vaše građe zavisi za koji model ćete se odlučiti. Slim fit košulje su uzane i prate liniju tela. Regularni kroj košulja, tj. klasične košulje su komotnije i po pravilu imaju grudni džep na levoj strani. Slim fit košulje najviše odgovaraju mlađim muškarcima, dok stariji muškarci moraju imati odgovarajuću figure da bi nosili ovaj model košulje.

Košulje sa duplom manžetnom – kragna košulja

Ukoliko idete na neku svečanost, tamno muško odelo, elegantne kožne cipele, košulja za odelo (koja obavezno mora biti dugih rukava), i kravata su dobar izbor. Formalne košulje koje se nose ispod odela i u svečanim prilikama su neretko sa duplom manžetnom (tzv. francuska manžetna). Možete odabrati dugmad za manžetne u crvenoj, plavoj, srebrnoj ili crnoj boji, zavisno od boje muškog odela. Francuska manžetna je u dva sloja, sa pregibom, koja se za razliku od klasične manžetne zakopčava tako što se dve strane naslone jedna na drugu, a zatim se kroz predviđene rupice provuku ukrasna dugmad. Ukrasni deo dugmeta se postavlja sa spoljne strane manžetne, dok kopča ostaje skrivena na unutrašnjem delu. Vrlo je bitno da manžetne košulje vire 2-3cm kako bi dugmad došla do izražaja.

Ukoliko idete na događaj koji zahteva dress code, obavezno je da se pojavite u crnom smoking odelu, uz koji se kombinuje bela košulja sa duplom manžetnom (obavezno kupite i ukrasne dugmiće za manžetne, npr. srebrnu dugmad) i ruskom kragnom, tj. kragnom za leptir mašnu, koja se razlikuje od drugih kragni po tome što ima kraće vrhove koji dozvoljavaju leptir mašni da stoji kako treba. Veoma su elegantne I košulje sa skrivenim dugmićima, koje po pravilu imaju duplu manžetnu i slomljenu kragnu.

Pored košulja sa slomljenom kragnom, na raspolaganju su i košulje sa standardnom kragnom, V oblika, koja je otvoreno sečana, a koja se pojavljuje kao standard na oba kroja košulja – regular i slim fit.

kosulja, kosulje, sa polomnenom kragno, duplim manzetnama

kosulje sa duplom manzetnom

Košulje u butiku muških odela ,,Formale”

Naše košulje – PAUL BACKER – izrađene su od prirodnih materijala, tj. pamuka, sa malim procentom poliestera koji onemogućava gužvanje, a imamo ih u širokom spektru boja, uglavnom su jednobojne, jer se upravo one najbolje kombinuju uz odela i svakako su elegantnije. Od vanvremenske bele košulje, preko pastelnih tonova plave, roze, ljubičaste, sive boje…

Košulju za odelo uvek nosite uvučenu u pantalone.

 

 

 

 

 

Kompletnu ponudu muskih kosulja mozete pogledati ovde

POGLEDAJ VIŠE >>>